Institut za ljekove i medicinska sredstva je postao član Evropske mreže centara za farmakoepidemiologiju i farmakovigilancu

CInMED zgrada

Institut za ljekove i medicinska sredstva (CInMED) je, na poziv Evropske agencije za ljekove (EMA), postao jedan od partnera Evropske mreže centara za farmakoepidemiologiju i farmakovigilancu (European Network of Centres for Pharmacoepidemiology and Pharmacovigilance, ENCePP). ENCePP mreža okuplja istraživačke centre, institucije i organizacije koje prikupljaju podatke iz oblasti zdravstva, u cilju što boljeg praćenja odnosa koristi i rizika pri primjeni ljekova na nivou EU.

 

ENCePP mreža objedinjava kapacitete i resurse u oblasti farmakoepidemiologije i farmakovigilance širom Evrope i obezbjeđuje platformu za saradnju javnih i privatnih institucija i organizacija. Ova saradnja omogućava sprovođenje visokokvalitetnih, multicentričnih, nezavisnih neintervencijskih studija, kao i razvoj i održavanje metodoloških standarda i principa upravljanja za istraživanja u oblasti farmakovigilance i farmakoepidemiologije. ENCePP mreža je takođe mreža izvrsnosti u farmakoepidemiologiji koja se može iskoristiti u hitnim slučajevima od značaja za zaštitu javnog zdravlja.

 

EMA koordinira ENCePP mrežom od 2007. godine, a poziv na saradnju je upućen CInMED-u u okviru podrške zemljama kandidatima za članstvo u EU. Kao ENCePP partner, CInMED će dobiti mogućnost korišćenja zajedničke ekspertize, kao i mogućnost učešća u plenarnim sastancima i radu radnih grupa, što je od izuzetnog značaja za unapređenje nacionalnih kapaciteta u ovoj oblasti. Više informacija o aktivnostima ENCePP mreže i partnerima koji je čine je dostupno na https://encepp.europa.eu/index_en .

Pretraga registara

Ovdje možete pretražiti sve registre

Prijavite se za

Newsletter