Laboratoriji CInMED-a od strane Akreditacionog tijela Crne Gore dodijeljen sertifikat o akreditaciji prema zahtjevima standarda MEST ISO/IEC 17025:2018

CInMED zgrada

Veliko nam je zadovoljstvo da objavimo da je Laboratoriji Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore od strane Akreditacionog tijela Crne Gore dodijeljen sertifikat o akreditaciji prema zahtjevima standarda MEST ISO/IEC 17025:2018 – Opšti zahtjevi za kompetentnost laboratorija za ispitivanje i laboratorija za etaloniranje.

 

Glavni cilj naše Laboratorije je zaštita crnogorskog tržišta i građana od prisustva falsifikovanih i substandardnih ljekova, kao i unapređenje naučno-istraživačkog rada Instituta, koji je nastavna baza Univerziteta Crne Gore.

 

Institut u kontinuitetu predano radi na unapređenju kvaliteta poslovanja i primjeni međunarodnih i evropskih standarda. Od osnivanja Laboratorije kao organizacione jedinice 2021. godine, Institut je veliku pažnju posvetio uspostavljanju sistema rada u skladu sa zahtjevima standarda koji se odnose na sistem kvaliteta laboratorija za ispitivanje.

 

Laboratorijske metode koje se sprovode u cilju detekcije falsifikovanih i substandardnih ljekova a koje su obuhvaćene obimom akreditacije su: 1. Određivanje ujednačenosti mase jednodoznog preparata 2. Komparacija difraktograma snimljenih uzoraka sa difraktogramima iz referentne baze podataka 3. Identifikacija kristalnih faza u uzorcima čvrstih formi ljekova i suplemenata putem difrakcije X-zraka.

 

Vjerujemo da ćemo dosljednom primjenom usvojenih standarda i stalnim unapređenjem procesa rada i kompetentnosti naših eksperata pružiti značajan doprinos zaštiti građana Crne Gore od falsifikovanih i substandardnih ljekova i suplemenata.

Pretraga registara

Ovdje možete pretražiti sve registre

Prijavite se za

Newsletter