Uspješno predstavljena aplikacija za članstvo u Međunarodnom forumu regulatora medicinskih sredstava

Image

Zvanični 24. sastanak Međunarodnog foruma regulatora medicinskih sredstava (IMDRF), kojem su na poziv Evropske komisije prisustvovali predstavnici Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, mr Mira Kontić i dr Uroš Labudović, održan je u periodu 25-29. septembra u Berlinu. Učešće na ovakvom događaju od izuzetnog je značaja za međunarodnu poziciju Instituta i uspostavljanje snažnih veza sa drugim regulatorima u oblasti medicinskih sredstava.

 

Tokom prva dva dana sastanku su prisustvovali svi relevantni akteri u ovoj oblasti, uključujući predstavnike industrije i regulatornih tijela, u cilju predstavljanja inovacija u oblasti medicinskih sredstava. Zajednička razmjena najnovijih saznanja i iskustava najbolji je put za usklađivanje najboljih praksi, kao i promovisanje sigurnosti i efikasnosti medicinskih sredstava.

Mr Mira Kontić, zamjenica direktora, 27. septembra je na ovom prestižnom događaju predstavila Institut kao nadležno regulatorno tijelo Crne Gore u ovoj oblasti, te regulatorni okvir koji je na snazi, kao i perspektivu i prednosti našeg tržišta. To je bila izuzetna prilika da pokažemo našu posvećenost unapređenju sigurnosti i efikasnosti medicinskih sredstava u Crnoj Gori i iniciramo dalji razvoj industrije medicinskih sredstava u Crnoj Gori u cilju obezbjeđivanja najsavremenijih načina liječenja našim pacijentima.

 

Mr Kontić je 28. septembra takođe predstavila našu aplikaciju za postizanje statusa pridruženog člana (affiliate membership) u IMDRF. Ovaj status bi nam otvorio vrata ka mnogim prednostima unutar ove organizacije, gdje je posebno važno istaći pristup prilikama za stručno usavršavanje, najnovijim trendovima i inovacijama, kao i osnaživanje naše pozicije za članstvo u EU.

 

Institut dijeli viziju IMDRF-a o uspostavljanju usklađenog regulatornog okvira koji obezbjeđuje sigurnost pacijenata uz promociju inovacija. Aktivnim učešćem nastojimo doprinijeti stvaranju globalno harmonizovanih propisa koji olakšavaju pravovremeno uvođenje sigurnih i efikasnih medicinskih sredstava na tržište.

Pretraga registara

Ovdje možete pretražiti sve registre

Prijavite se za

Newsletter