Mr ph. spec. Lidija Čizmović je rukovoditeljka Centra za promet i bezbjednu primjenu ljekova u Institutu za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore (CInMED).

 

Rođena je u Nikšiću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Diplomirala je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu 1994. godine, gdje je potom i završila specijalizaciju u oblasti Farmakoekonomija i farmaceutska legistlativa 2005. godine.

 

Na poziciji rukovoditeljke Centra za promet i bezbjednu primjenu ljekova nalazi se od oktobra 2021. godine, a u Institutu radi od 2009. godine na poslovima rukovoditeljke Odjeljenja za praćenje potrošnje i određivanje maksimalnih cijena ljekova.

 

Prethodno radno iskustvo stekla je u odjeljenju za marketing u kompaniji Hemofarm a.d. Podgorica, na poziciji stručnog saradnika i kao magistar farmacije u apoteci.

 

Koautor je brojnih naučnih radova u zemlji i inostranstvu. Imenovana je od strane Ministarstva zdravlja 2011. godine kao nacionalni fokal point za potrošnju antibiotika u okviru Ugovora Ministarstva zdravlja sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom. 

 

Tečno govori engleski jezik.

Pretraga registara

Ovdje možete pretražiti sve registre

Prijavite se za

Newsletter