U organizaciji Instituta za ljekove i medicinska sredstva Crne Gore, prvi modul programa SMART farmaceut – Proces upravljanja terapijom realizovan je 11. i 12. septembra u hotelu Hilton u Podgorici.

 

Projekat SMART farmaceut – Proces upravljanja terapijom sprovodi se sa ciljem da se motivišu farmaceuti, da se razviju i oblikuju njihova znanja, vještine i stavovi, i na taj način unaprijedi povjerenje javnosti, a prije svega pacijenata. U tom smislu, pristup ovog projekta orijentisan je na postizanje najvećeg nivoa kvaliteta u obavljanju uloge farmaceuta, koja podrazumijeva praćenje efikasnosti i bezbjednosti propisane terapije i optimizaciju procesa uzimanja ljekova na način da se pacijentu obezbijede povoljni ishodi liječenja, uzimajući u obzir i kvalitet života. Kompetencije farmaceuta za sprovođenje ovog procesa treba razvijati edukacijom i primjenom algoritama racionalne farmakoterapije u praksi kako bi se smanjila neželjena dejstva i spriječile klinički značajne interakcije i povećala adherencija, a samim tim i uspjeh liječenja.

 

Riječ je o interaktivnom tipu edukacije koji se sastoji od tri modula, a cjelokupan program traje 60 sati, od čega je 30 sati predviđeno za teorijsku nastavu i radionice, 10 sati za pripreme i testiranje znanja, 20 sati za rad sa pacijentima, kao i dokumentovanje rezultata.

 

Predavač i moderator radionica je Doc. dr. sc. Arijana Meštrović, MPharm, FFIP, direktorica međunarodne agencije Pharma Expert, koja je ujedno i licencirani trener Američke farmaceutske asocijacije prema čijem modelu i materijalima sprovodimo ovu edukaciju, te predavač sa naučnim referencama koje nam garantuju kvalitet same edukacije, kao i primjene metode u svakodnevnoj praksi.

 

O planu edukacije, kao i referencama predavača možete se detaljnije informisati na ovom linku.

 

Drugi modul biće sproveden 27. i 28. novembra, a treći modul je planiran za mart naredne godine.

 

Napomena: Za sva pitanja učesnici edukacije mogu biti slobodni da nam se obrate putem e-mail adrese [email protected] ili na broj telefona +382 (20) 310 580.

Pretraga registara

Ovdje možete pretražiti sve registre

Prijavite se za

Newsletter